Theater

De Theaterstraat; we kennen ze nog van de vorige edities van het Waalzinnig Festival. Dit keer pakken ze het heel anders aan en werkt de co-productie aan “Stem Weg” een theaterstuk over de stem. Jouw stem. Een stem hebben. En dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Sommigen van ons hebben figuurlijk gezien geen stem of slechts een heel beperkte stem. En sommigen van ons hebben letterlijk geen stem. In dit stuk gaan we op zoek naar onze stem. De groep startte een aantal weken geleden heel voorzichtigaan met een langgerekte “mmmmm”, nog veilig zonder dat daarbij je mond geopend hoeft te worden. Gedurende de weken dat de groep nu bezig is, is het stemgeluid een stuk steviger en zijn een aantal van de spelers al heel verbaal en werken ze de basisstukken nu ook zelf uit.

De acteurs van de Theaterstraat werken met mensen “van buiten” twee keer in de week intensief met elkaar aan dit werkelijk prachtige theaterstuk. Er staat al heel veel, maar de groep is er nog niet en zal nog vele weken doorwerken om er iets nog veel specialers van te maken. Fotograaf Hans en ik, Chantal, kregen al een klein inkijkje en waren nu al zeer onder de indruk. De mensen, de acteurs spelen vol overtuiging en laten zien én horen wat zij te zien en te horen hebben. Wij kijken al erg uit naar de voorstelling tijdens het festivalweekend.

Tot die tijd blijven we de groep volgen en zullen we de voortgang delen via de Waalzinnig socials. We nodigen je van harte uit om ons ook daar te volgen.

Theaterstraat Waalzinnig Festival 2024 - Theatervoorstelling Stem Weg
Theaterstraat Waalzinnig Festival 2024 - Stem Weg
Facebook
Instagram
YouTube
Mail ons
Schrijf je in voor de Waalzinnig nieuwsbrief