Dit jaar vierden we ons lustrum. En dat deden we met een geweldig mooi programma én een volle dag: voor het eerst waren we er van 12.00 tot 21.00 uur!

 

Met optredens in en rondom het Mariënburgplein in Nijmegen. Met podia in LUX, de bibliotheek en op het buitenplein. Exposities in de bibliotheek en in de kapel: het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Op het plein kon je flaneren langs de kunstmarkt, met kramen vol kunst en nijverheid. Verschillende organisaties presenteerde zich eveneens daar. Er was heerlijk eten van foodtruck Veel Soeps en foodbike Tayara Food & Feeling. Verder gaf Koprol, sport op maat enkele sport demonstraties en kon je onder begeleiding van de mensen van muZIEum ervaren hoe het is om blind te zijn. Even je haar laten knippen? Ook dat kon: bij kapper Theo, de opbrengst is volledig naar het goede doel Haarwensen gegaan. Of je liet een portret maken door straattekenaar Alisiia. De breakdance crew van breakdancer Yoloh gaven een spetterend optreden.

Het hoofdpodium op het plein is met zijn opvallende oranje verschijning niet te missen. Daar werd gedanst, meegezongen en genoten van de aanstekelijke muziek optredens van verschillende bands en solisten. Tussen de optredens door zorgde dj Tin Wish Tin ervoor dat iedereen het naar zijn zin had.

In de kapel viel je even stil bij de indrukwekkende foto expositie van Romeo Hazelaar en die van de co productie fotografie, waar in vijf tweetallen gewerkt is aan een werkelijk prachtige, kippenvel gevende tentoonstelling.

Ook in de bibliotheek was er van alles te doen met een expositie van Rob van Veenendaal, muziek, literaire voordrachten en werd het werk getoond van de co productiegroep Cartoon tekenen. Het gesprek aangaan met een ervaringsdeskundige? Iemand die veel gekregen heeft in dit leven en daar heel open over kan praten? Jouw wereld kan vergroten? Ook dat was mogelijk. De “levende boeken” van the Living Library nodigden je uit voor een inzichtelijk gesprek.

Waalzinnig Nijmegen 26 juni

LUX stond in het teken van dans, toneel, muziek en kleinkunst. In twee zalen kon je daar genieten van ontroerende, grappige en prikkelende voorstellingen. In de kleine filmzaal werden verschillende films vertoond. Films die je aangrijpen. Films die je laten nadenken en meevoelen. Na de film gingen filmmakers en publiek het gesprek met elkaar aan.

In de stilteruimte in LUX kon je je even terugtrekken en in de speciaal ingerichte prikkelarme ruimte weer tot jezelf komen.

De co productie Chineng Qigong en de mediatie sessies van Adriaan zorgden voor een mooie balans in deze volle dag.

De dag werd geopend door ambassadeur van het festival en naamgever "Art Inclusive" Niesje Haasnoot, zij sprak en droeg een van haar gedichten voor, ook dichter Ies las voor uit eigen en zangeres Floor liet haar prachtige stemgeluid horen. Waalzinnig projectleider Hiek hield een inspirerende toespraak en ook directeur Teddy Vrijmoet van Lindenberg Cultuurhuis en wethouder van Cultuur Noël Vergunst lieten zich niet onbetuigd en spraken mooie woorden. Onze overige ambassadeurs wensten iedereen een mooie dag toe.

 

Wij staan alweer klaar voor de zesde editie van het Waalzinnig Festival in 2024. En kijken er nu al reikhalzend naar uit!

Programma Waalzinnig 2022

Facebook
Instagram
YouTube
Mail ons
Schrijf je in voor de Waalzinnig nieuwsbrief