We vieren ons lustrum dit jaar. En dat doen we met een geweldig mooi programma én een volle dag. Dit jaar zijn we er van 12.00 tot 21.00 uur!

Met optredens in en rondom het Mariënburgplein in Nijmegen. We hebben podia in LUX, de bibliotheek en op het buitenplein. Exposities in de bibliotheek en in de kapel: het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Op het plein kun je flaneren langs de kunstmarkt, met kramen vol kunst en nijverheid. Verschillende organisaties zullen zich daar ook presenteren. Dan is er heerlijk eten van cateringbedrijf "Veel Soeps" met verschillende soepen en gezonde snacks/broodjes en foodbike "Tayara Food&Feeling" met kleine Tunesische snacks.  Je kunt uiteraard ook terecht op het heerlijke terras van LUX. Verder geeft Koprol, sport op maat enkele sport demonstraties en kun je onder begeleiding van de mensen van meZIEum ervaren hoe het is om blind te zijn. Even je haar laten knippen? Ook dat kan: bij kapper Theo, de opbrengst gaat volledig naar het goede doel. Of laat een portret maken door straattekenaar Alisiia. De dansers van de co productie Break Dance laten eveneens hun kunsten zien.

Het hoofdpodium op het plein is niet te missen. Daar kun je meeswingen, meezingen en genieten van aanstekelijke muziek optredens van bands en solisten. Tussen de optredens door zorgt dj Tin Wish Tin ervoor dat de sfeer er goed in blijft.

In de kapel val je even stil bij de indrukwekkende foto expositie van Romeo Hazelaar en die van de co productie fotografie, waar in vijf tweetallen gewerkt is aan een werkelijk prachtige, kippenvel gevende tentoonstelling.

De tentoonstelling van Romeo is alleen vandaag te zien.
De foto expositie van Iriscovery kun je nog tot 14 juli bezichtigen in de kapel (woensdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur)

De foto expositie wordt vandaag om 12.30 uur officieel geopend. Leuk als je daarbij bent.

Ook in de bibliotheek is er van alles te doen met een expositie van Rob van Veenendaal, muziek, literaire voordrachten en wordt het werk getoond van de co productiegroep Cartoon tekenen.

Presentator in de bibliotheek is Jan Troos, hij zal vandaag tevens zijn boek "Troost over Leven" signeren.

Voorafgaand aan het festival is er de foto expositie van het RIBW, deze is nog te zien t/m 23 juni.
De tentoonstelling van Rob van Veenendaal is er tot 15 juli.

Waalzinnig Nijmegen 26 juni

Het gesprek aangaan met een ervaringsdeskundige? Iemand die veel gekregen heeft in dit leven en daar heel open over kan praten? Jouw wereld kan vergroten? De “levende boeken” van the Living Library nodigen je uit voor een inzichtelijk gesprek. De ambiance in de bibliotheek is wat intiemer dan de programmering die je buiten aantreft.

LUX staat in het teken van dans, toneel, muziek en kleinkunst. In twee zalen kun je daar genieten van ontroerende, grappige en prikkelende voorstellingen. In de kleine filmzaal worden er verschillende films vertoond. Films die aangrijpen. Films die je laten nadenken en meevoelen. Na de film kun je in de meeste gevallen ook het gesprek aangaan met elkaar en de filmmakers.

 

We starten de dag om 12.00 uur met de officiële opening
door onze ambassadeur Niesje Hulsman - Haasnoot,
directeur van de Lindenberg Teddy Vrijmoet en de wethouder.

We nodigen je van harte welkom uit om er bij de kick off van de dag bij te zijn!

Programma

Even weg uit de drukte?

Trek je dan terug in de stilteruimte in LUX. In de speciaal ingerichte prikkelarme ruimte kom je weer even tot jezelf.

Ook de co productie Chineng Qigong en de mediatie van Adriaan zorgen voor een mooie balans in deze volle dag.

LOCATIE

Je vindt ons 26 juni op het plein in en om LUX:
Mariënburg - Nijmegen

Parkeren doe je het best in parkeergarage Mariënburg, het plein is vanaf daar voor iedereen goed bereikbaar.

 

LET OP!
Tijdens het festival worden er in alle ruimtes foto’s en films gemaakt. Deze zullen worden gebruikt op de website en social media kanalen van het Waalzinnig Festival en alle betrokken partijen. Stel je hier geen prijs op meld dit dan bij de informatiestand van het Waalzinnig. Je vindt ons tegenover het hoofdpodium.

Facebook
Instagram
YouTube
Mail ons
Schrijf je in voor de Waalzinnig nieuwsbrief