Trio dos Anciões

Trio dos Anciões werd opgericht in Februari 2020 door Floris van Elderen, geïnspireerd door de muzikale stuwkracht van de Braziliaanse Samba-Jazz Trio’s uit de jaren ’60.

Trio Dos Anciões streeft ernaar de rauwe energie en dynamiek van weleer te behouden om daarnaast – door o.a. te kiezen voor een elektrische bezetting – een hedendaags geluid neer te zetten. In zijn arrangementen maakt Floris gebruik van ritmische elementen als vehikel voor improvisaties. Deze zijn afkomstig uit Samba, maar ook uit andere Afro-Braziliaanse tradities, zoals Forró, Maracatu, Jongo en Ijexá.

Dit concert zal een ode zijn aan het Milton Banana Trio en het Zimbo Trio: de grootste inspiraties voor Floris om de omvangrijke Braziliaanse muzikale traditie tot in de kern uit te zoeken.

Tijdens dit concert zal Floris vergezeld worden door Stef Joosten op basgitaar en Tiago Lageira op gitaar. Naast zijn activiteiten als sideman, is de jonge Stef Joosten (1996) ook bandleider van zijn project TISIO, waarin hij speelt met prominente nationale en internationale jazzartiesten, zoals Ivo Neame, Morris Kliphuis en Kika Sprangers.

Tiago Lageira (1992) is een jonge opkomende Portugese muzikant, met name bekend van het duo FADOpelos2, dat afgelopen jaar de winnaar was van het SBS6 televisieprogramma ‘We Want More’. Daarnaast won Tiago ook de UK Jazz Guitar Competition 2020 en speelde de afgelopen jaren op Nederlands voornaamste Jazz-Festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival en het Grachtenfestival.

Trio dos Anciões op Waalzinnig Festival