Foto expositie Romeo Hazelaar

Romeo, geboren in Utrecht en opgegroeid in Zutphen, kwam op zijn 17e naar Nijmegen. Hij werkte daar met veel plezier op kinderboerderij Kobus, een fijne plek waar hij zijn grote liefde voor dieren kwijt kon. Romeo’s allergrootste passie was echter fotograferen. Hij koos ervoor om zijn creativiteit verder te ontplooien en kocht zijn eerste camera. Een gouden keuze: Romeo en zijn camera werden onafscheidelijk. In de fotografie kon hij helemaal zichzelf zijn. Zijn leven, dat wat hem bezig hield en daar waar hij van kon genieten, waar hij over nadacht: het is allemaal terug te zien in de prachtige afdrukken die hij heeft gemaakt.

Samen met Henk struinde hij Nijmegen door. Henk leerde hem de fijne kneepjes van het vak. Romeo pakte het snel op en wist in korte tijd zijn eigen stijl te ontwikkelen.

In de tijd die hem nog gegeven was heeft hij zijn kijk op het leven prachtig weergegeven, vaak in zwart wit fotografie. Deze foto’s delen we met liefde met u.

Romeo’s foto’s zijn vandaag nog te zien in Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Romeo’s werk is ook opgenomen in de bundel “Hemelparadijs”. Met daarin Romeo’s foto’s en gedichten van Ies. Het boekje wordt door Ies gepresenteerd en is in te zien en te koop tijdens de expositie. Meer informatie in onze informatiestand tijdens het festival.

Co productie fotografie

Laura, Petra, Mikele, Luc en Jaap betrokken bij Iriszorg hebben de afgelopen tijd gewerkt aan deze werkelijk práchtige expositie. De foto’s raken tot diep in de ziel. In koppels met professionele fotografen is deze expositie tot stand gekomen.

De koppels Thea en Laura, Mikele en Paul, Luc en Dennis, Petra en Wen, Jaap en Linda wisten elkaar te vinden in het verhaal dat verteld moest worden rondom het thema geschiedenis en verslaving. Het werden heel persoonlijke verhalen. Verhalen die je niet snel los zullen laten.

De tentoonstelling is nog tot 14 juli te zien in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Expositie Rob van Veenendaal

Het werk van kunstenaar Rob van Veenendaal weerspiegelt hemzelf en ervaringen die grote indruk hebben gemaakt op zijn leven. Het maken van kunst stelt hem in staat om vorm te geven aan dat wat wringt. Kijken, (be)oordelen en bekeken worden zijn thema’s die veelvuldig terugkeren in zijn doeken en sculpturen. Een overdaad aan kleur, met een donker randje voor wie voorbij de eerste indruk durft te kijken.

Rob’s werk is de hele dag door te bezichtigen in de bibliotheek.

Co productie cartoon tekenen

Onder begeleiding van Nijmeegs bekende cartoonist Lodewijk Koster van LOKO cartoons leerden 10 deelnemers (5 vanuit het Hobbycentrum en 5 leerlingen uit het speciaal onderwijs) om een persoonlijke boodschap over te brengen door middel van een tekening of schilderij.

De eindwerkstukken zijn vandaag te zien in de bibliotheek. Er is eveneens een bundel gemaakt van alle stukken met daarin ook alle ruimte voor meer achtergrondinformatie over dit project, eigen ervaringen van betrokkenen, reportage van making off, interviews e.d. De bundel is gemaakt door professioneel grafisch ontwerper Lian Schepers en in te zien in de bieb.

Living Library

Het verhaal van levende boeken

Dit jaar als co-productie is er zoals altijd aandacht voor literatuur. Maar… niet zoals je zou verwachten. Dit keer lezen we mensen. Het zijn levende boeken. Mensen die je normaal gesproken niet zo snel zou spreken. Mensen met een indringend verhaal. Hun verhaal. Over verslaving, mishandeling, psychische aandoeningen, vluchten… heel veel verhalen.

Verhalen van mensen die anders zijn, buiten de “norm” vallen en daarover willen vertellen.

Het levende boek brengt mensen bij elkaar, geeft ze de kans om met elkaar in gesprek te gaan en draagt zo bij aan verbinding met meer wederzijds begrip in onze samenleving.

Je kunt vandaag de hele dag in gesprek met een Levend Boek in de bibliotheek.

Wouter en de Waterlanders

Een voorstelling met Nederlandstalige liedjes over het leven. Soms hilarisch, soms serieus, maar altijd met een ondertoon van melancholie.

Niesje

Niesje schrijft en draagt voor. Vandaag brengt ze een aantal van haar gedichten ten gehore. Het zijn teksten die je tot in je ziel raken.

Yanne Li en Gino, Miss Panther Lady, André, Yvonne, Dominique, Young Amine

Van Nederlandstalig tot rap en hiphop, pop, covers en eigen werk. De artiesten zingen solo of worden begeleid. De variatie aan optredens tijdens dit blok is groot. De intieme ambiance van de bibliotheek is de uitgelezen plek voor deze muzikale optredens.

Voor jou treden op:

Yanne Li (met piano begeleiding van Gino), Miss Panther Lady, André, Yvonne, Dominique en Young Amine

Laat je verrassen door deze talenten. Het wordt prachtig.

Ies Crins

Ies dicht en weet je te raken met zijn woorden, zijn gedachtes en de manier waarop hij naar de ander, naar jou kijkt. Vandaag draagt hij voor uit eigen werk. Ies presenteert vandaag ook de bundel die we maakten met de foto’s van Romeo Hazelaar en de gedichten van Ies Crins. De foto expositie van Romeo bekijk je vandaag nog in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Klinkende Kosmos

Klinkende Kosmos legt de verbinding tussen poëzie en muziek. Op uiteenlopende manieren brengen zij beide kunstuitingen nader tot elkaar, balancerend op de verschillende raakvlakken tussen de twee.

Er zijn composities gemaakt, volledig gebaseerd op de gedichten. Daarnaast zijn er volledige scripts geschreven voor korte afwisselingen tussen tekst en muziek. Ook de vrije improvisatie wordt niet geschuwd.