Cartoon tekenen

Onder begeleiding van Nijmeegs bekende cartoonist Lodewijk Koster van LOKO cartoons leren deelnemers om een persoonlijke boodschap over te brengen door middel van een tekening of schilderij.

Deelnemers krijgen technische en praktische tips en tools hoe je een boodschap kunt overbrengen in een tekening en ze krijgen opdrachten om te testen of de beoogde boodschap duidelijk overkomt in de tekening. Daarnaast krijgen de deelnemers opdrachten en begeleiding om een geschikte persoonlijke boodschap te bepalen/kiezen die ze in een eindwerkstuk willen overbrengen aan een groter publiek. Dat kan bijvoorbeeld een persoonlijke situatie zijn zoals pesten of buitensluiten waardoor de boodschap zal zijn dat men moet stoppen met buitensluiten of pesten. Of het kan een situatie zijn die iemand gehoord heeft in de media en waar hij/ zij zich ernstige zorgen over maakt zoals het milieu en dat thema onder de aandacht wil brengen in een kunstwerk.

De groep deelnemers bestaat uit 10 deelnemers, waarvan 5 deelnemers van het Hobbycentrum zijn en 5 leerlingen van het speciaal onderwijs. Deelnemers van het Hobbycentrum zijn volwassenen met verschillende achtergronden en met de leeftijd van 30 t/m 80 jaar en leerlingen van het speciaal onderwijs hebben een leeftijd van 14 t/m 20 jaar.

De eindwerkstukken van alle deelnemers worden gebundeld in een boekje/ magazine waarin ook ruimte zal zijn voor meer achtergrondinformatie over dit project, eigen ervaringen van betrokkenen, reportage van making off, interviews e.d. Dit wordt gemaakt door professioneel grafisch ontwerper: Lian Schepers.

 

De eindwerkstukken zullen worden geëxposeerd tijdens het Waalzinnig festival op 26 juni 2022 in de bibliotheek Mariënburg.

Facebook
Instagram
YouTube
Mail ons
Schrijf je in voor de Waalzinnig nieuwsbrief