Cartoon tekenen

Onder begeleiding van Nijmeegs bekende cartoonist Lodewijk Koster van LOKO cartoons leerden deelnemers om een persoonlijke boodschap over te brengen door middel van een tekening of schilderij.

Deelnemers kregen technische en praktische tips en tools over hoe je een boodschap kunt overbrengen in een tekening en ze kregen opdrachten om te testen of de beoogde boodschap ook duidelijk overkwam in de tekening. Daarnaast kregen de deelnemers opdrachten en begeleiding om een geschikte persoonlijke boodschap te bepalen/kiezen om in het eindwerkstuk over te brengen aan een groter publiek. Een persoonlijke situatie zoals pesten bijvoorbeeld of buiten gesloten worden waarin de boodschap lag in: stop met pesten of buiten sluiten. Sommigen kozen voor iets wat ze gehoord hebben in de media en waar hij/ zij zich ernstige zorgen over maakt zoals het milieu. Zij kozen er voor om dat thema onder de aandacht te brengen in een kunstwerk.

De groep bestond uit 10 deelnemers, waarvan 5 deelnemers van het Hobbycentrum en 5 leerlingen van het speciaal onderwijs. Deelnemers van het Hobbycentrum zijn volwassenen met verschillende achtergronden in de leeftijd van 30 t/m 80 jaar. De leerlingen van het speciaal onderwijs hebben de leeftijd van 14 t/m 20 jaar.

De eindwerkstukken van alle deelnemers zijn gebundeld in een boekje/magazine waarin ruimte is voor meer achtergrondinformatie over dit project, de eigen ervaringen van de betrokkenen, een reportage van de making off, interviews e.d. Het boekje is gemaakt door professioneel grafisch ontwerper: Lian Schepers.

 

De eindwerkstukken zijn geëxposeerd tijdens het Waalzinnig festival op 26 juni 2022 in de bibliotheek Mariënburg.

Facebook
Instagram
YouTube
Mail ons
Schrijf je in voor de Waalzinnig nieuwsbrief