Waalzinnig festival 16 mei

Aftermovie

Nog even nagenieten van deze mooie dag? Het multimedia team Pluryn maakte een prachtige, ontroerende compilatie. Geniet van deze fijne aftermovie.

Je bekijkt de aftermovie hier

Livestream vanuit de Lindenberg

Livestream 16 mei 2021 Bibliotheek

Intiem, klein en ontroerend mooi. De artiesten die in de bieb stonden, ze hebben ons diep geraakt met hun open, tedere en recht-uit-het-hart optredens.

Gemist of nog eens terugkijken?

Bekijk de stream hier

Zorg dat je erbij bent 🙂

Livestream vanuit de Lindenberg

Livestream 16 mei 2021 Lindenberg

Het was een feestje in de Lindenberg. Wat waren we allemaal blij dat we weer mochten optreden!

Gemist of nog eens terugkijken?

Bekijk de stream hier

Zorg dat je erbij bent 🙂

Waalzinnig festival 16 mei

Je bent er toch wel bij? Zondag 16 mei 2021 v.a. 13.00 uur online

Het programma is rond en het belooft weer een geweldige middag te worden. Met optredens van o.a. Vinden&Verbinden de musical, Robin Jansen, Theatergroep Plubo, beeldend danstheater Telding, rapper nettu jonghu, rapper Jolan, muziektheater Nora Grooten, films van het SpeelsCollectief, theater Overmalbruggen, zangeres Floor in ’t Veld.

Jolan nodigt je bij deze van harte uit!

Zorg dat je erbij bent 🙂

Zondag 16 mei 2021!

Zet deze datum in je agenda. Het is de dag dat het volgende Waalzinnig Festival zal plaatsvinden. Anders dan je van ons gewend bent. Het is nu eenmaal zo nog even. Op zondag 16 mei gaan we net zo genieten van net zulke mooie optredens, maar online via live streams. Eentje vanuit de Lindenberg en eentje vanuit de bibliotheek. Het volledige programma delen we zo snel mogelijk met je. Hou de website en onze socials in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan weet je direct wat er komen gaat.

Waalzinnig 2021

Waalzinnig in 2021

Zet deze datum in je agenda. Het is de dag dat het volgende Waalzinnig Festival zal plaatsvinden. Op onze vertrouwde plek op het Mariënburgplein, in LUX, de Openbare bibliotheek en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. We zien je dan!

Waalzinnig 2020 wordt Waalzinnig 2021

Waalzinnige artiesten groeten u

Wat hebben we toch een geweldige artiesten!

Waalzinnig 2020 mag dan niet doorgaan. In 2021 zijn we er met z’n allen zeker wel!

Een aantal van onze artiesten groeten je en zien je graag in 2021.

Tot volgend jaar!

Tot volgend jaar voor een Waalzinnig feest!
Waalzinnig

Waalzinnig 2020 wordt Waalzinnig 2021

Ook wij hebben de beslissing moeten nemen om het Waalzinnig Festival dit jaar niet door te laten gaan.

Zeker gezien de kwetsbare doelgroep voor wie en met wie wij werken nemen wij het zekere voor het onzekere en wijken we uit naar 2021.

Een exacte datum is nog niet bekend. Zodra deze er is zullen we deze via onze kanalen direct aan je kenbaar maken.

Direct op de hoogte zijn van de verdere ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws gewoon in je mailbox.

Art inclusive

Co producties voor nu gestopt

Het Corona virus houdt ons allemaal bezig. Ook wij zien ons genoodzaakt om beslissingen te nemen hierin. Zeker gezien de kwetsbare doelgroep voor wie en met wie wij werken stoppen we voorlopig met de groepsbijeenkomsten van de co-producties.

Pas als alles weer helemaal veilig is voor iedereen gaan we weer aan de slag.

We hopen dat iedereen in goede gezondheid blijft de komende tijd.

Startbijeenkomst Waalzinnig 2020

Vrijdag 1 november zagen we elkaar tijdens een drukbezochte (50-60 mensen), interactieve bijeenkomst.

Robin Konings (Koprol), Pascal Boonstoppel (Iriszorg), Paul van den Broek (Arttics RIBW), Fonge Frieling (TgSignum), Lieteke Aalbers (OBGZ) en Miel Verstappen spraken over wat zij gaan bijdragen aan het festival en aan de wijkevenementen.

Zangers Robin en Jessina van Kemnade startten de middag met een prachtig optreden. Speciale dank gaat uit naar Gino, die de techniek verzorgde en naar Rob die de muzikanten presenteerde.

De zes uitgenodigde sprekers vertelden over wat zij willen gaan bijdragen aan het festival en/of wijkevenement.

 

Rob Konings vertelde over Stichting Koprol, een stichting die allerlei soorten inclusieve gehandicaptensport verzorgt. Zij willen op het festival een demonstratie en workshop geven op het plein, iedereen kan op die manier zelf voelen hoe het is om in een rolstoel te zitten en daarmee te sporten. Paul van den Broek gaf uitleg over een grote tentoonstelling “Gek op Kunst” met 60 werken, gemaakt door 38 kunstenaars van Art-tics RIBW die in de maand april al in het Huis van de Geschiedenis te zien zal zijn (opening 27 maart 2020). Artiesten van het Waalzinnig Festival zijn uitgenodigd om op één van de zondagen in april een programma te verzorgen rond de tentoonstelling en ook zullen een aantal werken geëxposeerd worden tijdens het Waalzinnig Festival. Fonge Frieling van theatergroep Signum gaat een mooie voorstelling laten zien op het festival. De acteursgroep bestaat uit dove en niet-dove mensen en zij werken veel met gebarentaal. Zij vertelde hoe het is om met dove acteurs te werken. Lieteke Aalbers van de OBGZ (bibliotheek) gaf uitleg over het “Levende Boek”, de coproductie literatuur die plaats gaat vinden in de bibliotheek tijdens het festival waarbij mensen met een speciaal verhaal “geleend” kunnen worden als levend boek. Het “levende boek” is op zaterdagmiddag 23 november eveneens te bezoeken in de bibliotheek. Lieteke nodigt iedereen uit om alvast een kijkje te komen nemen. Miel Verstappen vertelde tot slot over een nieuw op te starten wijkevenement, ook onderdeel van het Waalzinnig Festival, in de wijk Hees, op 2e pinksterdag 1 juni, samen met dansschool Flex en andere partners uit de wijk.

 

Na afloop werd er onder het genot van een drankje en een hapje nog flink genetwerkt en zijn er al mooie samenwerkingsverbanden ontstaan. We bedanken Hobbycentrum Nijmegen-Oost voor de zeer gastvrije ontvangst.