Foto expositie Romeo Hazelaar

Romeo, geboren in Utrecht en opgegroeid in Zutphen, kwam op zijn 17e naar Nijmegen. Hij werkte daar met veel plezier op kinderboerderij Kobus, een fijne plek waar hij zijn grote liefde voor dieren kwijt kon. Romeo’s allergrootste passie was echter fotograferen. Hij koos ervoor om zijn creativiteit verder te ontplooien en kocht zijn eerste camera. Een gouden keuze: Romeo en zijn camera werden onafscheidelijk. In de fotografie kon hij helemaal zichzelf zijn. Zijn leven, dat wat hem bezig hield en daar waar hij van kon genieten, waar hij over nadacht: het is allemaal terug te zien in de prachtige afdrukken die hij heeft gemaakt.

Samen met Henk struinde hij Nijmegen door. Henk leerde hem de fijne kneepjes van het vak. Romeo pakte het snel op en wist in korte tijd zijn eigen stijl te ontwikkelen.

In de tijd die hem nog gegeven was heeft hij zijn kijk op het leven prachtig weergegeven, vaak in zwart wit fotografie. Deze foto’s delen we met liefde met u.

Romeo’s foto’s zijn vandaag nog te zien in Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Romeo’s werk is ook opgenomen in de bundel “Hemelparadijs”. Met daarin Romeo’s foto’s en gedichten van Ies. Het boekje wordt door Ies gepresenteerd en is in te zien en te koop tijdens de expositie. Meer informatie in onze informatiestand tijdens het festival.